Quantcast
Channel: Plastiquem
Viewing all 347 articles
Browse latest View live

PLAT AMB POMES

$
0
0


bodegó
PLAT AMB POMES


En aquesta activitat, els alumnes de 6è han vist la necessitat i la importància de fer una observació acurada quan es tracta de representar un objecte de forma realista. Parlem molt sobre el que veiem i el que esta amagat. Observar que una poma no és només de color vermell, que té altres tonalitats.


TREBALLEM AL TALLER

Aquest cop hem representat una natura morta a vista d'ocel i la imatge la vaig trobar a Pinterest. Aquest plat amb pomes serà el referent del nostre treball.
També hem aprofitat per donar una ullada a una sèrie de natures mortes d'artistes com Cézanne i Matisse.


bodegó
PINTAT AMB CERES AQUAREL·LABLES





FULLA DE FANG

$
0
0


FULLA DE FANG


El modelatge és un procediment plàstic que estimula el tacte. A partir d'un material tou i mal·leable, podem experimentar, construir, crear formes amb una gran llibertat d'expressió. Es tracta d'un procés additiu, amb aquest podem  afegir o treure material al nostre gust, treballant les formes lliurement.

El modelatge amb fang és segurament un dels processos tècnics més antic. Segurament ens remuntaríem als inicis de la humanitat, quan es van construir els primers recipients. El que fa diferent aquest material d'altres, és la seva gran plasticitat que fa que conservi la forma que se li ha donat.

Hi ha diferents tipus de fang. Potser el més conegut és el fang "vermell" i el que està més estès en el món de la plàstica infantil.

Eines  necessàries:
  • espàtules de fusta  
  • punxons
  • planxa de fusta
  • corró
  • buidador
  • fil de Naylon

Caldrà fer una bona pastada per tal d'unificar i repartir tota la humitat (que no ens quedin bombolles d'aire per entremig doncs se'ns pot trencar per aquests punts febles).  Per amassar el fang, cal treballar-lo com si féssim pa, amb la força de les mans i de tot el cos.

Els alumnes de cinquè han modelat aquestes fulles al taller de volum. Un cop seques, les han pintat amb els colors de la tardor. 



ALUMNES DE 5è











ESCULTURES EN MOVIMENT

$
0
0

ALUMNES DE 1r


Alexander Calder estaconsiderat un dels escultors més innovadors del segle XX. La seva fama no va trigar a estendre arran de les seves delicioses formes en filferro.

A partir de 1930 Calder començaria una incursió en l'abstracció com a conseqüència de la influència d'artistes com Miró i Mondrian. Però el fet d'experimentar amb el moviment, va ser el que li va portar a la fama, en crear dos tipus d'escultura: la mòbil i l'estable.

L'obra de Calder va suposar la innovació de "materialitzar" la línia o dibuix en l'espai trencant amb l'associació que es tenia de "escultures- tres dimensions". En una paraula va crear una nova dimensió per aquesta disciplina.






Quan s'admira la seva obra, els èxits aconseguits amb els seus mòbils i els jocs de llum que ajuden a projectar-se sobre les parets, són una prova de què l'Art pot ser una cosa molt llunyana a l'avorriment. 

Les seves grans obres omplen de llum i color els espais urbans. Res millor per a "educar" els nostres sentits i aconseguir que l'Art es converteixi en part de les nostres vides.








Aquestes són les nostres escultures





UNIVERS CALDER

$
0
0

UNIVERS CALDER

Calder ens presenta a través de les seves obres, la seva visió abstracta del cosmos. Si reflexionem sobre el seu treball, observem que  la forma subjacent  ha estat el sistema de l'univers. La seva fascinació personal pel sistema solar era una part d'un fenomen més ampli, impulsat en part pel descobriment de Plutó el 1930, per la seva passió per l'astronomia i la física.

El seu univers és singular, transgredeix  l'espai pictòric, els colors,  amb una imaginació que desborda el llenç i que s'enfila fins a contradir la llei de la gravetat.



ALUMNES DE 1r (5-6 anys)





ROSTRES AMB COLORS FREDS

$
0
0



colors freds
ALUMNES DE 2n

Els colors freds són colors que transmeten serenitat i poca emotivitat, com els blaus, verds, violetes i els grisos.
Els objectius principals són distingir els colors freds dels càlids i identificar-los.

Per realitzar aquests rostres hem visionat aquest vídeo d'eduCaixa i una sèrie d'obres  de Picasso on predominem els colors freds. Després hem dibuixat i pintat  els nostres retrats a la manera de Picasso.







colors freds
A LA MANERA DE PICASSO




ROSTRES AMB COLORS CÀLIDS

$
0
0


colors càlids
A LA MANERA DE PAUL KLEE


Aquesta és una de les obres més coneguda de Paul Klee. 
Senecio és un quadre que representa una imatge antropomòrfica.  En aquesta obra, el rostre humà sorgeix esquematitzat, dividit en rectangles de colors. La cara és una circumferència dividida en quatre parts, entre les que veiem algunes figures geomètriques, com el triangle de la cella esquerra o l'arc que delimita la cella dreta.
Els colors càlids de cadascuna de les parts en què es divideix el rostre ens recorden a un Arlequí.  

La proposta a realitzar va ser crear un rostre a l'estil de Klee, seccionant la cara i utilitzant diferents colors càlids. La tècnica emprada: ceres toves i aquarel.la líquida.


Senecio
ALUMNES DE 2n



 

DECOREM EL VESTÍBUL

$
0
0


reciclatge
VESTÍBUL DE L'ESCOLA

Ja sé que és una mica tard, i que ara tothom està preparant les cosetes de Nadal i el final de trimestre. Però és que vull compartir amb tots vosaltres aquests originals bolets.

Per donar la benvinguda de la tardor hem creat entre tots i totes, un bosc molt especial i ple de màgia. Per això, cada classe ha elaborat un bolet amb tot tipus de materials.
Espero que us agradi.



reciclatge
 BOLETS AMB MATERIAL RECICLAT



ENS MOVEM

$
0
0


ALUMNES DE 4t

Amb aquesta activitat hem après a fer una figura articulada de perfil que utilitzarem per dibuixar amb més facilitats el cos humà. A vegades costa imaginar certes posicions i aquest ninot articulat ens ajudarà.
 
Imprimim lafigura, retallem cada peça i només queda l'assemblatge amb uns enquadernadors rodons petits. Ja tenim el nostre maniquí, l'articulem com creguem convenient  i el vestim segons el moviment decidit. 


ENS MOVEM




Aquesta presentació ens pot ajudar per conversar i reflexionar sobre la representació de la figura humana.





FEM UNA POSTAL?

$
0
0

MALGRAT QUE EN EL NOSTRE TEMPS JA NO ÉS USUAL REMETRE PER CORREU TRADICIONAL FELICITACIONS NI POSTALS, AQUÍ TENIU UN RECULL  REALITZADES PELS ALUMNES  DE DIFERENTS NIVELLS DE L'ESCOLA.












L'HOME DELS NASSOS

$
0
0





L'home dels nassosés un personatge mític, imaginari, no real i a voltes sinistre que es fa creure a la mainada que apareix l'últim dia de l'any (31 de desembre). Se'ls diu que aquest dia surt "un home que té tants nassos com dies té l'any"·
Els infants no entenen aquest joc de paraules i pensen que veuran un ésser terrible amb 365 nassos.





DIBUIXEM A L'HOME DELS NASSOS



Aquesta tradició oral  s'ha convertit, en algunes poblacions, en una figura de cartó pedra amb forma de cap-gros que aquell dia és passejat en cercavila per diferents indrets de la vila  repartint nassos i caramels a qui se'l troben. Aquest personatge simbolitza l'any.




Alguns diuen que és un home força atrotinat, que camina encorbat i porta una maleta: Duu un abric llarg i vell i es mig cobreix el rostre en un barret. D'altres comenten que va vestit amb una túnica blanca i una canya de pescar. Però com deuen ser tots els nassos que té?Curt, aixafat o aplanat? És un home nassut o amb un nas de ganxo? El té gros, petit o llarg? Té nas xató, de cigró, de patata o pastanaga. Diuen que té el nas llarg, és burleta i descarat...


ALUMNES DE 3r

A part de dibuixar-lo podem cantar la cançó de L'home dels nassos d'en Rah-món Roma o llegir un conte com  Qui ha vist l'home dels nassos? (Editorial  La Galera)   o  En Guillem i l'home dels nassos  (edicions el Gegant).


 





















PESSEBRE

$
0
0

reciclatge


Aquests pessebres han estat realitzats amb materials reciclats.

Aquí teniu una mostra de pessebres realitzats pels alumnes de l'escola.


reciclatge








reciclatge




EL BOSC DELS DESITJOS

$
0
0

DES D'AQUEST BOSC TAN MÀGIC US VULL DESITJAR  UNES BONES FESTES I UN FELIÇ 2016.


Aquesta és la decoració de l'entrada principal de l'escola. Com podeu veure hem aprofitat els bolets  de la decoració de tardor.  Per això, cada classe ha rebut la consigna de realitzar un arbre. Tots junts formen part d'un bosc molt especial, ple de desitjos per aquest nou any. 


Aquestes són alguns dels arbres que conformen el bosc dels desitjos.












PAISATGE D'HIVERN

$
0
0


ALUMNES DE 4t


Aquesta activitat va sorgir a partir d'una imatge trobada a Pinterest del bloc Paintbrush Rocket.  Ens va inspirar per donar la benvinguda a l'hivern. 
Comencem pintant un cercle groc. Una vegada acabat pintem un segon anell de color taronja i  un tercer de color vermell.  Per acabar amb pintura blava cobrim el cel.
Amb un tros de cartó dibuixem els arbres i finalment amb un bastonet de fusta, fem caure la neu.



PAISATGE D'HIVERN





TALLERS DE PLÀSTICA A ED. INFANTIL (12)

$
0
0

 Aquestes són les  activitats  que  han  realitzat  els  nens  i nenes  de  P4  i  P5  durant el  1r trimestre d'aquest curs 2015-16.  Algunes d'elles ja s'havien realitzat anys anteriors i altres són noves. Espero que us agradin.


TALLER 1: JO SÓC ARTISTA

Aquest trimestre han descobert l'obra de Jackson Pollock.


ALUMNES DE 4 ANYS


ALUMNES DE 5 ANYS


TALLER 2: LES ESTACIONS 


ARBRE DE TARDOR- ALUMNES DE 4 ANYS


LA CASTANYERA - ALUMNES DE 5 ANYS


TALLER 3: VOLUM


CAMPANETA - ALUMNES DE 4 ANYS


TITELLES- ALUMNES DE 5 ANYS


TALLER 4: CONTES


collage
ANIMALS DE LA SELVA- ALUMNES DE 4 ANYS


ELMER - ALUMNES DE 5 ANYS





COLLAGE SURREALISTA

$
0
0


COLLAGE SURREALISTA

El collage és una tècnica artística en la qual es combinen diferents materials per a crear una nova estètica en el seu conjunt. Ens permet jugar amb els materials, els mètodes i les idees i s'allunya completament de l'ús exacte de les regles. Un collage artístic es pot crear a través de retalls de diari, papers de colors, fotografies,... enganxats en una superfície ferma que els subjecti.
 
Els alumnes de 5è al taller de Dalí han realitzat aquests collages retallant imatges de revistes per crear imatges noves i completament surrealistes, però intentant integrar els elements de manera que no resultessin enganxats i prou. La veritat és que ho han fet molt bé.



ALUMNES DE 5è





PARAIGÜES DE COLORS

$
0
0

ALUMNES DE 2n


Tot es veu millor en color, oi? Fins i tot un dia de pluja!!

Els alumnes de 2n s'han familiaritzat amb aquesta activitat amb el cercle cromàtic. 

Aquest vídeo ens mostra com podem obtenir colors tot barrejant-los . Comença presentant els colors vermell, groc i blau i explica que si els combinem, obtenim d'altres nous.







PARAIGÜES DE COLORS



LLIBRE DELS COLORS

$
0
0


LLIBRE DELS COLORS

El llibre dels colors ha estat  un recurs imaginatiu i meravellós d'il·lustració mitjançant un extraordinari treball artístic de collage amb trossos de papers de colors, teles, adhesius, botons, llaços, etc.


ALUMNES DE 5è



MÀSCARA AFRICANA

$
0
0

MÀSCARA AFRICANA

Carnestoltes és temps de màscares però sabem realment perquè les usen?
Hi ha moltes cultures que les utilitzen no solament com a disfresses, sinó per a altres usos molt diversos, com a rituals, balls, teatre, etc.

En el taller de plàstica hem descobert com molts pobles d'Àfrica construeixen màscares aprofitant tot tipus de recursos tant elements naturals com altres reciclats: plomes, llavors, argila, pells, taps, etc.

Els alumnes de 6è han fet la seva pròpia màscara d'inspiració africana amb ampolles de plàstic, plomes, cartó, taps, i molt més!!   








ALUMNES DE 6è




A LA MANERA D'ALEXANDER CALDER

$
0
0





Després d'haver observat i analitzat algunes obres d'Alexander Calder, els alumnes de 1r han realitzat les seves pròpies produccions.
 
Se'ls ha proposat la creació d'una composició de la mateixa manera que Calder solia fer. Aquí en teniu una mostra.

A LA MANERA DE CALDER




Aquest llibre està genial per gaudir de les obres d'aquest artista. A través de les seves pàgines ens va explicant la seva biografia, el que va pintar, les escultures mòbils que va fer, les joguines, el circ Calder... té finestretes per descobrir i idees per experimentar.





TALLERS DE PLÀSTICA A ED INFANTIL (13)

$
0
0

Aquestes són les activitats que estan realitzant els infants de P4 i P5 aquest segon trimestre.



 TALLER 1: JO SÓC ARTISTA

Aquest trimestre dedicat a l'artista Sol LeWitt

ALUMNES DE 4 ANYS


ALUMNES DE 5 ANYS






TALLER 2: LES ESTACIONS

manyoples
MANYOPLES - ALUMNES DE 4 ANYS


neu
CASETES NEVADES - ALUMNES DE 5 ANYS



TALLER 3: VOLUM

MONES DE FANG - ALUMNES DE 4 ANYS


MONES DE FANG - ALUMNES DE 5 ANYS




 TALLER 4: CONTES


TINA, LA TORTUGA DEL DESERT  - ALUMNES DE 4 ANYS


BLANQUET - ALUMNES DE 5 ANYS



Viewing all 347 articles
Browse latest View live